Col.laboració amb el programa “A tres bandes” de Ràdio Tordera

Fa uns mesos que Ràdio Tordera – gràcies Toni ! – m’ha donat l’oportunitat de col.laborar en el programa “A tres bandes” fent una petita secció de literatura. Us deixo els llibres i els temes dels quals he parlat en les diverses intervencions:

091115: Escoles d’Escriptura: L’Escola de l’Ateneu Barcelonès, L’Obrador d’Històries, Fuentetaja, Aula de Escritores, Escuela de Escritura, Laboratori d’Escriptura, Laboratori de Lletres, Taller de Escritores, Cursiva, Escola de Lletres de Tarragona, Aula d’Escriptura de Girona, Escola d’Escriptura de Lleida.

231115: Novel.les que ens parlen de la Barcelona 1888-1929: La Febre d’Or de Narcís Oller, La ciudad de los prodigios d’Eduardo Mendoza, El carrer dels Tres Llits , La petita mort  i La dona de mercuri  de Roser Caminals.

141215: Llibres per regalar per Nadal: 500 cobertes memorables de Marvel Cómics, Elecciones de Mortadelo i Filemón, Sota el sol de mitjanit del Corto Maltés, Alícia de Lewis Carroll, El monstre de colors D’Anna Llenas, La Trilogia del Baztán de Dolores Redondo, Reporters gràfics 1900-1939 de l’Ajuntament i l’ANC, Freddie Mercury una vida en imágenes de Libros Cúpula, 501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir de Mònica Garcia Massagué.

281215: Novetats en literatura juvenil: Reacció química de Víctor Panicello, Futur Imperfecte de Manel Aljama, El noi del bus d’Aina Li, Pizzaboy de Joan Antoni Martin Pinyol i Malabo i les Cendres de Gemma Freixas.

110116: Llibres protagonitzats per animals o amb històries d’animals: Moby Dick de Herman Melville,  Rebelió a la granja de George Orwell,  El vell i el mar d’Ernest Hemingway, La meva família i altres animals de Gerard Durrell,  Las ratas de Miguel Delibes, Joan Sebastià Gavina de Richard Bach, El curiós incident del gos a mitja nit de Mark Haddon,  Maleït Karma de David Safier, La papallona negra d’ Antoni Pladevall,  La cadernera de Donna Tartt.

250116: Llibres on la gastronomia hi tingui un paper important: les novel.les del detectiu Carvalho de Vázquez Montalbán, les novel.les de Montalbano de Camilleri, les novel.les de Donna Leon (i els reculls de llibres de receptes), Una golosina de Muriel Barbery, Desig de foc de Jordi Cervera, La Cuinera de Coia Valls, Desig de Xocolata de Care Santos, El Festí de Babette d’Isak Dinesen, El que hem menjat de Josep Pla.

090216: Les dones i la novel.la negra: Elles també maten // Noves dames del crim (moltes autores. Edició d’Anna Maria Villalonga), Les veus del crim d’Anna Maria Villalonga, parlem dels col.loquis de la Barcelona Negra sobre “No es moren, les assassines. Les volem vives” i “Crims amb somriure”, Negres Tempestes i La casa de les papallones de Teresa Solana, Puerto Escondido de Maria Oruña, La Trilogia del Baztán de Dolores Redondo.