M’hauria de fer vergonya?

Sebald. Us diu res el nom? els més lletraferits segur que em direu que sí, potser fins i tot haureu llegit alguna de les seves obres. Doncs us he de confessar que fins que no he vist el programa del Kosmópolis d’aquest any jo no tenia ni idea de qui era Sebald i – com tantes altres vegades – em pregunto si m’hauria de fer vergonya. Sí, sí, vergonya de tenir incultura literària, manca de fonaments, forats en les meves lectures. Llegeixo molt, amb una certa avarícia de vegades, però he hagut d’assumir que és impossible llegir-ho tot. Crec que només des de la humilitat de reconèixer-ho és quan es pot prosperar i gaudir dels descobriments. No, no sabia qui era Sebald però ara ja ho sé i qui sap si fins i tot m’agradarà. I fora vergonya.

Article sobre Sebald en català

Article sobre Sebald en anglès

Article sobre Sebald en castellà